Erik Hamrén i matchen mot Färöarna. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
fotboll - vm-kval

Hamrén: "Hade hoppats på fler mål"

Erik Hamrén: "Kör fast för mycket på ena sidan"
2:52 min

För många missar. Förbundskaptenen Erik Hamrén var inte nöjd med de svenska spelarnas effektivitet i 2-0-segern mot Färöarna.

– Viktig seger ändå. Jag hade hoppats på fler mål än två, men nu blev det två och då får vi leva med det, säger Erik Hamrén.

Hamrén gjorde två tidiga byten där han bytte in Anders Svensson i stället för Kim Källström och Jimmy Durmaz i stället för Sebastian Larsson. Sedan tvingades han göra yttelrigare ett efter att Andreas Granqvist fått rött kort i den 79:e minuten.

– Jag blev förvånad. Som jag såg det hakade de i varandra mer än att det var något tjafs. Men jag måste få se tv-bilderna på det för att kunna vara säker, säger Hamrén.

Hamrén valde inför matchen att peta Jonas Olsson från mittförsvaret till förmån för Nürnbergspelaren Per Nilsson. Nu kommer han att få möblera om igen till kvalmatchen mot Irland 6 september.

– Då får vi jobba efter det. Jag kan inte göra så mycket åt det. Tyvärr handlar det som såna saker.

Hamrén var inte nöjd med effektiviteten, och tyckte att spelarna missade för mycket.

– Vi kör fast för mycket på en sida i stället för att hitta snabba spelvändningar öve rpå andra. Kanske några gånger att det är för dålig kvalitet på sista passen. Men framförallt så gäller det sätta de stora målchanserna.

Susanna Andrén
susanna.andren@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".