Foto: Daniel Nilsson / SCANPIX
damallsvenskan

Experten: "Lutar åt att Tyresö tar hem det"

Anette Börjesson: "Det lutar åt att Tyresö försvarar guldet"
4:15 min

Halva damallsvenskan är spelad. Radiosportens fotbollsexpert Anette Börjesson tycker det är fördel Tyresö när serien nu tar en paus för EM-slutspelet.

Elva omgångar är nu spelade (förutom Sunnanå-Piteå som möts 24 juni), och Tyresö toppar tabellen in i EM-uppehållet.

Avståndet ner till tvåan Malmö är fortsatt tre poäng, efter att topplagen spelat oavgjort, 2-2, på Malmö IP. Och frågan är om det är de här tvålagen som kommer att göra upp om SM-bucklan även i år?

– Vill inte säga att det är så enkelt, eftersom vi har märkt i år att damallsvenskan är jämnare. Det är fler lag somblandar sig i det, i alla fall tillfälligt. Att Mallbacken tar poäng mot Tyresö är väl svar på det. Jag tror att vi även under hösten kommer att se en del såna här resultat, säger Anette Börjesson.

– Man kan inte ta någonting för givet. Visserligen så är de i förarsätet och har en väldigt bra sits. Men jag tror inte att de ska känna sig helt säkra.

Kan Linköping och Göteborg utmana?

Ja, det är två riktigt bra lag. Jag skulle säga att Linköping med sitt unga lag och Martin Sjögren har fått ihop det här väldigt, väldigt bra.

– Nu är det klart att det ska spelas ett EM här emellan och många spelare kommer att vara ganska slitna under hösten. Medan en del lag som inte har så många EM-spelare kommer att ha fräschare lag. Det är sånt som spelar in också.

Vem vinner det här?

– Det lutar ju åt Tyresö.Tyresö har en bred och jämn trupp. Malmö jagar på där bak. Jag tycker att de spelar en väldigt, väldigt fin fotboll, men den här lilla oförmågan ställer till det. Att de inte är så effektiva. Det kan ju hända mycket under hösten, så man ska inte räkna bort dem. Men Tyresö är ett bra lag.

Vilka åker ut?

– Det lutar väl åt att det blir Sunnanå och Mallbacken.

Paul Zyra
paul.zyra@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Mer om Damallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".