1 av 2
2 av 2
Foto: Scanpix
IFK Göteborg-Djurgården 0-0

Välförtjänt bortapoäng för Dif mot Göteborg

Andreas Johansson, Dif: "Kan mycket väl vinna"
1:56 min

Den allsvenska Högmo-effekten lever vidare i allra högsta grad. Djurgården plockade en välförtjänt 0-0-pinne borta mot IFK Göteborg.

 Radiosportens Per Kahl väljer "lagens lirare":
IFK Göteborg: John Alvbåge
Djurgården: Andreas Johansson

Norrmannen Per-Mathias Högmo kom till ett lag i kris i mitten på maj men sedan han blev tränare för Djurgården har han inte förlorat en enda match i allsvenskan.

Bara cupfinalen för tre veckor sedan mot just IFK Göteborg.

– Ser man till trenden de sista 5-6 matcherna så har vi ryckt upp oss. Vi är mer stabila och det är lite mer tryggt i försvarsspelet, säger Djurgårdens Andreas Johansson.

– När vi är lite mer trygga skapar det mer harmoni och tro på sakerna. Framgång föder framgång, fortsätter Andreas Johansson.

Går det att förklara vad som hänt?

– Alla vet att det varit trubulent och vi fick en ny tränare. Högmo har kommit med fräscha ögon och har justerat lite småsaker. Det har hjälpt oss och så har vi fått vinna några matcher, säger Andreas Johansson.

Nu gick det lugnare till, både på läktare och utanför arenan, men på plan var kampen var lika jämn och det hade behövts straffar den här gången också för att skilja lagen åt.

Erton Fejzullahu och Amadou Jawo var spjutspetsar med vass udd mot en göteborgsk fyrbackslinje som av skadeskäl hade ändrats på samtliga fyra positioner.

Riktigt nära var Fejzullahu i slutet av första när han frispelad sköt flackt men hårt mot John Alvbåge som fick ut den riktigt långa foten i en snabb parad.

Fejzullahu tvingades senare gå av plan med en hjärnskakning och fördes efter matchen till sjukhus för en kontroll.

Och ännu närmare var Simon Tibbling som också kom fri med Alvbåge och som fick ladda och ladda och till slut skjuta riktigt hårt.

Men IFK-målvakten var på plats igen och bidrog till det mållösa resultatet.

– Jag är lite kluven. Visst, det är en tuff bortamatch, men vi kommer till många klara målchanser och kan mycket väl vinna, säger Djurgårdens Andreas Johansson.

Göteborgs Mikael Dyrestam var besviken efteråt.

– Det är vår hemmaplan och det är kalrt att vi vill vinna, säger han till Radiosporten.

– Det var lite fram och tillbaka. Ena stunden hade vi pressen, andra hade dom den. Vi kunde likaväl vunnit som förlorat, så det var ett rättvist resultat, tycker Dyrestam.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".