Foto: Janerik Henriksson / Scanpix
Basket-EM

"Vi blev krossade i returtagningen"

Lars Johansson: "Tog inte den fysiska kampen"
2:50 min

För dålig aggressivitet och totalt överkörda i returtagningen. Det var två faktorer bakom kollapsen mot Spanien enligt förbundskapten Lars Johansson.

Sverige ledde med 30-22, hade 30-30 i paus. Sedan rasade allt.

– Vi tog inte den fysiska kampen idag och vart krossade i returtagningen. Även antalet skjutna straffkast visar skillnaden i aggressivitet, säger den svenska förbundskapten Lars Johansson.

Då klarar vi inte av att spela mot den här typen av motstånd. Vi måste vara där med 100-procentig fysisk närvaror, fortsätter Lars Johansson.

Frågan är om den fysiska och psykiska urladdningen mot Ryssland spelade in?

– Säkert en del spår, även om vi inte vill använda bortförklaringar. Vi måste kunna ladda om. men säkert spår, speciellt när matchen börjar rinna iväg, säger Lars Johansson.

Nu flyttar laget till Lille för mellanrunda och möten mot Slovakien, montnegro och Turkiet. Troligen krävs två segrar för att ta sig till kvartsfinal.

– Tre bra lag, men vi kan slå alla och kan också förlora mot alla. Tre tuffa utmaningar, men jag ser fram emot det.

Man slipper Turkiet som i stort sett alla har som medlajkandidat, i den första matchen.

– Det spelar egentligen ingen roll i vilken ordning vi möter dom. Nu får vi två dagar mental återhämntning och hämta ny energi. De här dagarna kommer att bli värdefulla för oss säger Lars Johansson.

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sverigesradio.se

Johnnie Lager
johnnie-lager@sverigesradio.se

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".