David Moberg-Karlsson lämnar IFK Göteborg för Sunderland. Foto: Scanpix/Montage: Sveriges Radio

David Moberg Karlsson till Premier league - och IFK Göteborg värvar dansk anfallare

IFK Göteborgs mittfältare Dabid Moberg-Karlsson är klar för Premier league-klubben Sunderland. Samtidigt har "Blåvitt" gjort klart med 26-årige Lasse Vibe från Sönderjyske.

19-årige David Moberg-Karlsson lämnar IFK Göteborg och allsvenskan för Premier league och Sunderland. Han blir där klubbkamrat med landslagsmittfältaren Sebastian Larsson.

Mittfältaren har den här säsongen spelat tio matcher för "Blåvitt" och gjort två mål.

"Vi önskar givetvis David lycka till. Att en av Europas fyra största ligor vill ha en av våra spelare är ett bevis på att vår verksamhet fungerar.  Precis som alla andra spelare som försvinner ut i fotbollsvärlden är Moberg Karlsson alltid välkommen tillbaka till IFK Göteborg", säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild i ett pressmeddelande.

Samtidigt har man alltså gjort klart med Lasse Vibe, offensiv mittfältare, som närmast kommer från spel i danska Sönderjyske. Han har skrivit på ett treårskontrakt. Förra säsongen gjorde han 13 mål och 7 assist för bottenlaget.

– Han har en del som inte är oviktigt i dagens fotboll: Han gör mål och poäng, sa IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre på presskonferensen.

Vibe ansluter till IFK Göteborg 1 juli, och kommer att vara spelklar från 15 juli.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Mer om Fotbollslag IFK Göteborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".