Sverige utan chans mot Turkiet

Svenskorna stretade emot men slarvade bort för många bollar i förlustmatchen mot Turkiet.

Anna Barthold öppnade ypperligt för Sverige och övriga hakade på den turkiska ledningen efter den första quartern var bara en enda poäng.

Men ju längre den förta halvleken höll på desto fler blev de svenska tekniska felen. O.K jag vet att Turkiet är en toppnation - men ändå.

Lite överraskande för mig att de stora turkiskorna Hollingsworth och Yilmaz var så svaga. Hollingsworth tre foul och Yilmaz bara två poäng på sju försök.

Efter den första halvleken undrar man vart Elisabeth Egnells självfötroende tagit vägen och Louice Halvarsson avslut var inget att skryta med.

Utan Louice ingen vinst i dessa sammanhang. Den andra halvleken inleddes lovande anfallsmässigt med det tog stopp tämligen snabbt. Fler tekniska miss0ag och inget flyt i anfallen.

Tredje perioden slutade 24-11 för turkiskorna och därefter var det turkisk uppvisning. När turkiskorna kände övertag spelade de ut svenskorna som såg ut att resignera.

Sammanlagt blev det 19 svenska turn-over det kan vi inte bjuda på och 3 av åtta straffkast är inte okey. Tur att inte det blev avgörande.

För det är bara att konstatera att alla svenska spelare måste prestera på högsta nivå - hela tiden i möten med stornationer som Spanien och Turkiet -det har vi sett i detta EM.

Kenneth Range

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".