Förhörd trio lämnar Tre Kronor

De tre landslagsspelarna i Tre Kronor, Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder, som missade torsdagens landskamp mot Tjeckien på grund av polisförhör väljer nu själva att lämna truppen.

Som ersättare har backarna Niclas Hävelid och Mikael Samuelsson, Södertälje, och Thomas Johansson, Linköping, kallats in.

På fredagseftermiddagen beslutade Kammaråklagare Henrik Rasmusson att lägga ned utredningen om våldtäkt.

Rasmusson säger till Ekot att det inte finns något ordentligt bevis, och att förundersökningen om våldtäkt därför har lagts ned.

Hockeyförbundets generalsekreterare Michael Englund beklagar situationen men han tycker att polisen borde ha väntat med att förhöra spelarna till efter matchen på torsdagskvällen.

Några uppföranderegler för spelarna som att de ska vara hemma en viss tid finns inte. Spelarna är vuxna människor, säger Michael Englund.

Någon egen utredning kommer Hockeyförbundet inte göra.

Spelarnas advokat Leif Silbersky har gett dem rådet att inte kommentera något förrän den pågående förundersökningen är klar.

Det var under torsdagskvällen som de tre upplysningsvis hördes av polis om en våldtäkt som ska ha ägt rum i Stockholm natten mot onsdagen.

Trion släpptes senare under kvällen och har inte delgivits misstanke för något brott men väljer nu alltså själva att lämna Tre Kronor.

Radiosporten
radiosporten@sr.se