basket-em

Kenneth Range: I kvarten, men nu väntar dilemma

Kvartsfinalklart efter dramatik men nu väntar ett dilemma. Snart om Slovakienmatchen men först om fortsättningen för de svenska damerna.

Frankrike i kvartsfinal klockan 2000 på torsdag och vid förlust match igen på fredag klockan 1400 - med en VM-plats i potten. Frankrike stor storfavorit. Hur mycket ska Sverige satsa?

Fundera på det ni! Hur tänker ni?

Skönt förresten att Sverige vann så man utan att framstå som dålig förlorare kan påstå att domargänget inte höll måttet. Rena tombolan stundtals.

Den här matchen inledde Sverige mycket bra. Snabba bolleveranser och bra variation i anfallen tog Sverige till 24-11 efter den första quartern.

I paus hade Sverige en tiopoängsledning efter att ha haft en sämre avslutning på halvleken.

Så långt hade Elisabeth Egnell visat sitt rätta jag, Kadidja Andersson gjort sin bästa halvlek under detta EM Katarina Andersson sköt som man är van vid från damligan, Annna Barthold hade krigat som vanligt.

Och mest strålade Frida Eldebrink.

Den skrala avslutningen levde vidare i upptakten av den tredje och Sverige tappade 14-2 under ett skede - bitvis kaos i anfallen. Vad händer i det svenska omklädningsrummet i paus? Rejält tapp i under andra halvlek i många matcher.

Nu blev det ändå en knapp seger mycket tack vare att Ashley Key var säker på straffarna i den heta avslutningen. Elisabet Egnell var bra matchen igenom men ännu en gång otakt hos Louice Halvarsson. Det började illa direkt med en foul och det satte på något sätt matchen för henne.

Ändå seger. Frankrike nästa alltså.

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".