Foto: AFP Photo/Glyn Kirk
tennis

Serena Williams om Båstad: "Can't wait!"

Serena Williams: "Längtar till Sverige"
0:36 min

Tennisens världsetta Serena Williams längtar hett till att få uppleva det hon kallar ”Sveriges Cannes”. Det sade hon som svar på Radiosportens fråga i Wimbledon.

– I’ve never been to ”Shtaad”, säger Serena Williams och syftar på Båstad, dit hon beger sig för att spela Swedish Open direkt efter Wimbledon.

Williams utstrålade med hela kroppen hur hon längtar till tävlingen i Sverige. Radiosporten förde ämnet på tal på presskonferensen efter hennes enkla premiärseger i årets Wimbledon ().

– Jag har hört att ”Shtaad” är en ”great city”. Det är som Cannes men i Sverige, såvitt jag har hört, säger Williams och drar paralleller med den glamourösa staden på franska rivieran.

Hon är dock ironiskt entusiastisk över att återigen tvingas byta till grusspel. Efter veckan i Båstad (13-21 juli) väntar en rad turneringar på hardcourt i USA, där den största uppgiften är att försvara titeln i US Open i september.

Bengt Skött, Wimbledon
bengt.skott@sverigesradio.se

Relaterat

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".