1 av 2
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Joel Snickars/Sveriges Radio
friidrott

Jungmark i guldskor – säsongsdebut imorgon

Ebba Jungmark: "Jag hoppas på go hoppning"
3:30 min

Ebba Jungmark, som inte tävlat sedan inomhus-EM i Göteborg, där det blev silver, kom till dagens presskonferens med guldskor på fötterna.

Trots det gyllene attributet så avfärdades ganska snabbt associationerna till morgondagens säsongsdebut och förhoppningarna där.

– I morgon tänker jag inte att jag ska in och vinna utan det gäller främst att hitta en skön känsla i hoppningen och komma igång med säsongen.

Jungmark som har haft problem med en fot har kört ett lite annorlunda träningsupplägg i vår med tyngre träning än vanligt. Träningen har svarat bra och för höjdhopparen från Mölndal så handlar det om att våga hoppa på Sollentunavallen imorgon. 

– Tävlingen i morgon är något av en chansning men det gäller bara att våga hoppa. Det som saknas nu är lite självförtroende, säger Jungmark.

Med lite drygt två månader kvar till friidrotts-VM i Moskva har dock Jungmark inte så mycket tid på sig att verkligen hitta känslan i hoppningen men trots det känner hon ingen stress inför mästerskapet.

– När det väl är dags så kommer jag vara laddad till tänderna och verkligen redo. Det går bättre och bättre för varje pass så det kommer gå bra.

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".