Arkivbild: Hammarby-Indianerna. FOTO: BERTIL ERICSON / SCANPIX
elitserien

Speedwaystjärnan på glid

Svenske mästaren Emil Sajfutdinov är på väg bort från nya klubben Indianerna.

Emil Sajfutdinov blev svensk mästare med Vetlanda förra året och den här säsongen skrev han på för Indianerna med hopp om att köra hem guldet till Kumlalaget för första gången på 22 år. Men nu kan hans tid i klubben vara över.

Anledningen till Emil Sajfudtinovs osäkra framtid ska bero på att ryssen blev petad i matchen mot Smederna i förra veckan. Ett beslut som inte ska ha tagits emot väl av varken föraren eller dennes manager.

Men i tisdagens match mot Västervik blev Sajfudtinov kallad till matchen men valde då att inte dyka upp. Indianerna håller därför ett extrainsatt styrelsemöte senare under torsdagen för att diskutera ryssens framtid i klubben.

– Jag vill inte uttala mig om det innan vi har suttit ner med styrelsen, säger klubbens ordförande Dag-Åke Moberg till Radiosporten.

P4 Örebro rapporterade tidigare i veckan att Sajfudtinovs manager har hört av sig via mail till Indianerna och meddelat att föraren inte kommer köra på ett tag och att de ska ta ett break från klubben.

Senare under torsdagen tas alltså beslutet om ryssens vara eller icke vara i Indianerna.

Petra Svensson
petra.svensson@sverigesradio.se

Mer om Speedway

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".