Foto: Scanpix.
fotboll

Match inställd efter bombhot mot nya arenan

Polisen: "Första bedömningen att det inte är en attrapp"
0:44 min

Testmatchen på den nya Stockholmsarenan i Globenområdet har ställts in efter att ett misstänkt föremål har hittats utanför bygget.
– Första bedömningen är att det inte är en attrapp, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till Radiosporten.

– Man har anträffat en låda stor som en skokartongs storlek med texten bomb på, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson för polisen i Stockholms län.

Det var vid 13.15-tiden fick polisen larm om att det fanns ett föremål vid arenan som misstänktes vara en bomb, och polisens tekniker tillkallades.

Bomben är nu oskadliggjord men jippomatchen arrangerad av Djurgården som skulle ha inletts klockan 18.00 på torsdagskvällen ställdes in.

Avspärrningarna vid arenan består.

– Vi bedömer att vi måste fortsätta att genomsöka området och det kommer att vara avspärrat bra länge, det är ett ganska stort område att söka igenom, säger Kjell Lindgren vid polisen.

Radio Stockholms reporter Björn Lindberg är på plats.

– Arenan har tömts på folk, de som kom för att se matchen möttes av polisavspärrningar, säger han.

– Insatsledningen står bakom polisavspärrningen, det är ett annat läge än vad det brukar vara. Man verkar ta det på allvar.

Någon misstänkt för dådet har polisen inte i nuläget men en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Anton Berg
anton.berg@sverigesradio.se

P4 Stockholm

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".