Foto: Scanpix. Montage: SR.

Hotet: Kan kasta ut klubbarna från arenan

Torsdagens bombhot mot den nybyggda Stockholmsarenan har satt igång en konflikt mellan Djurgårdens och Hammarby supportrar. Nu hotar politikerna att kasta ut klubbarna från arenan om problemen inte upphör.
– Vi har makten över vilka som får spela där, säger Madeleine Sjöstedt, kultur- och fastighetsborgarråd till Aftonbladet.

Bombhotet mot den nya Stockholmsarenan ledde till att torsdagens testmatch, anordnad av Djurgården, fick ställas in. Efterspelet har handlat om rejält upprörda känslor mellan Djurgårdens och Hammarbys supportrar. Klubbarna som ska samsas om arenan.

Nu markerar Stockholmspolitikerna genom att hota med att kasta ut båda klubbarna om det hela inte lugnar ner sig.

– Det är klart att det i slutändan är vi som har makten över vilka som får spela där, och den makten kommer att utnyttjas om det inte blir ordning, säger Madeleine Sjöstedt, kultur- och fastighetsborgarråd till Aftonbladet.

Hon säger till tidningen att hon är förbannad över torsdagens bombdåd.
– Vi måste försöka hålla rent från sådant. Det är ju klubbarna som har störst möjligheter att hålla svansen borta, säger hon och syftar på risksupportrarna.

Under fredagen kommenterade klubbarnas ordföranden tonläget som uppstått mellan klubbarnas supportrar.

– Rivaliteten som finns mellan klubabrna i Stockhom är fantastisk om man kan hålle den inom ordning och reda. Ibland går det över styr och det är fullständigt oacceptabelt, säger Djurgårdens orfdörande Lars-Erik Sjöberg till Radiosporten.

Hammarbys ordförande Kent Hertzell vägrade tro att bombhotet skulle vara supporterrelaterat och kallade läget olyckligt.

– Vi måste var och en på sin kant verkligen gå tillbaka och tala om att det här inte är en framkomlig väg. Våld och hot om våld skadar allt och alla. Fotbollen totalt sätt och Stockholmsklubbarna ännu mera.

Radiosportens tidigare rapportering om bombhotet:Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".