Cykel - Tour de France

Skrällseger i Tour de France

Det blev ovänat belgaren Jan Bakelants som vann den andra etappen av Tour de France. 27-åringens sena ryck höll hela vägen in i mål.

Det blev en riktig skrällseger i andra etappen i Tour de France. Den 156 kilometer långa sträckan mellan Bastia och Ajaccio innehöll tre tunga bergsbestigningar och var betydligt tuffare än andra dagen i cykeltävlingen brukar vara.

Belgaren Jan Bakelants, team Radiochack Leaopard, ryckte vid drygt en kilometer innan målgången och höll ända fram till mållinjen. Segern var 27-åringens första i Tour de France och innebär också att han tar över den gula ledartröjan från tyske Marcel Kittel.

Han har en sekund ner till Peter Sagan som spurtade till sig andraplatsen.

Jan Bakelants främsta merit var en seger 2008 i Tour de l'Avenir - ett franskt lopp för amatörer och semiprofessionella.

– Jag är otroligt lycklig. Jag har aldrig vunnit ett lopp av det här slaget i min seniorkarriär innan. Jag har haft så mycket otur. Innan säsongen opererade jag mitt knä också, sade den lyckliga vinnaren till Eurosport efter loppet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".