John Guidetti. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX.
internationell klubblagsfotboll

Guidetti: "Jag ser fram emot säsongen"

John Guidetti har haft en tuff tid sedan han förra våren drabbades av ett virus. Anfallaren missade hela förra säsongen men är nu på väg tillbaka. Och med nya managern Manuel Pellegrini på plats hoppas han få chansen i sitt Manchester City.

I ett webb-TV-klipp på Manchester Citys hemsida får man följa nya managern Manuel Pellegrini när han besöker klubbens träningsanläggning och träffar spelarna för första gången. I rehabrummet står den svenske anfallaren John Guidetti och tränar.

Guidetti hade en finfin säsong 11/12 när han var utlånad till Feyenoord och gjorde 20 mål på 23 matcher. EM hägrade och många tippade att han skulle ta plats i det svenska anfallet tillsammans med Zlatan Ibrahimovic. Men en illa stekt kyckling gjorde att anfallaren drabbades av ett virus.

Viruset gjorde att han inte bara missade EM utan hela förra säsongen. När Guidetti i våras var på väg tillbaka drabbades han av ett nytt bakslag, denna gång en skada i knäet.

Ny rehabträning tog vid och vid första mötet med Pellegrini kretsade samtalet såklart kring svenskens skada.

– Jag hade en liten operation i knäet. Jag kan inte den medicinska termen, men om två, två och halv månader ska det vara läkt, säger Guidetti till sin nya tränare i klippet på Citys hemsida.

Manuel Pellegrini var förra säsongen tränare för Malaga, som gjorde stor succé i Champions League. Inför säsongen var Pellegrini sugen på att förstärka sitt lag med Guidetti. Det hela föll dock på anfallarens skada. Pellegrini påminner svensken om det hela.

– Ja, jag kommer ihåg! Det hade varit bra, men det var en tuff tid, jag var inte redo då. Jag tror det här är bättre för mig i framtiden, säger Guidetti.

Pellegrini ställer frågan om detta är hans sista skada

– Ja, detta är min sista skada. Någonsin! Jag ser fram emot säsongen, den kommer bli bra, säger den svenske anfallaren med ett leende.

Premier League-säsongen börjar den 17 augusti då Man City möter Newcastle hemma. Återstår att se om John Guidetti finns med i Citys trupp då.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".