Foto: Scanpix.

Ingen misstänkt för arena-bomben

Polisen: "Gör en ordentlig teknisk undersökning"
2:25 min

Polisen har ännu inga spår efter den eller de personer som förra veckan placerade ut en bomb vid nybyggda Stockholmsarenan.

Ville Paloheimo vid söderortspolisen som leder utredningen säger till radiosporten att man hoppas på allmänhetens hjälp.

– Vi förhör folk och gör en ordentlig teknisk undersökning. Vi är tacksamma för all information vi kan få från allmänheten gällande den här skokartongen där sprängmedlet låg i.

Enligt Paloheimo är man i dagsläget inte närmare att gripa någon än vad man var för några dagar sedan. Men han tror inte att det ska vara omöjligt att få fast förövaren.

Första fotbollsmatcherna på arenan ska spelas 20 juli när Hammarby tar emot Örgryte och 21 juli när Djurgården möter Norrköping. Och frågan är hur man ska undvika att något liknande sker i samband med dessa.

Palle Nilsson är biträdande distriktschef för söderortspolisens operativa del och säger att man bevakar arenan kontinuerligt men vill inte gå in på vilket sätt det går till.

– Vi jobbar så hårt vi kan för att det ska bli en fotbollsfest och har en förhoppning att det ska kunna ske utan ordningsstörningar.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".