Foto: Per Friske/Scanpix
Inför fotbolls-EM

Landslaget ute och seglar

Josefine Öqvist: "Behöver göra något annat än att spela fotboll"
1:32 min

4-1 mot England var beskedet som Sverige ville ha inför EM. Dagen efter var det nära till skratt när landslaget testade segling vid Marstrand.

Ingen fotboll stod på landslagsprogrammet på fredagen. I stället packade den blågula truppen väskorna och lämnade förlägret i Stenungsund, och på vägen till EM-hotellet i Göteborg gjorde man ett stopp på ett soligt Marstrand för att segla.

Olympiske guldseglaren Fredrik Lööf tog emot truppen och gav en kort genomgång innan spelarna fick ge sig ut för att tävla i C55-båtar.

Sofia Jakobsson var en av de som stod och lyssnade storögt. Någon timme senare jublade hon och båtkompisarna Olivia Schough och Josefine Öqvist efter att ha vunnit ett av sina två race.

Det var idel glada miner i landslaget med bara fem dagar till EM-premiären mot Danmark. Eftermiddagen på sjön var efterlängtad efter några tuffa dagar på planen, och spelet i genrepet mot England hade ju spätt på förhoppningarna om att någonting riktigt kul kan vara på gång i EM.

Det finns med andra ord fog för att säga att Sverige av flera anledningar går in i slutfasen av EM-uppladdningen med vind i seglen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".