Foto: Maja Suslin/Scanpix
handboll

Atletico Madrid handboll lägger ned

Den spanska storklubben lägger ned sin verksamhet med omedelbar verkan. Detta gör att den svenska landslagsspelaren Jonas Källman nu blir klubblös.

Klubben gick på tisdagen ut på sin officiella hemsida och meddelande sitt beslut. Att verksamheten läggs ned beror enligt kluben på att intäkterna och sponsringspengarna varit alldeles för låga för att kunna forstätta spela.

Atleticos handbollsdel har lagts ned en gång tidigare, år 1994. Då flyttade klubben till Ciudad Real, men 2011 återupptogs verksamheten som Atletico Madrid. Men det blev bara två säsonger innan laget under namnet Atletico Madrid alltså läggs ned igen. Klubben tränades av legendaren Talant Dujsjebajev och kom på andraplats i ligan både 2011/12 och 2012/13.

Lagets enda svenska spelare, Jonas Källman, står därmed utan klubb. Vänstersexan är en viktig kugge i det svenska landslaget och har, inklusive åren i Ciudad Real, spelat i laget sedan 2002.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".