Arkivbild: Andreas Vinciguerra. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
tennis - swedish open

Vinciguerra utslagen i Båstad

Andreas Vinciguerra: "Det var en tuff match"
3:20 min

I Swedish Open i Båstad försvann idag den siste svensken i och med att Andreas Vinciguerra förlorade mot spanjoren Verdasco i två raka set 4-6, 6-7

– En tuff match, konstaterade Vinciguerra efteråt. Tyckte jag spelade hyfsat men känner att jag fortfarande har en nivå i mig. Det är bara för att vakna upp imorgon, fortsätta jobba på och försöka spela bättre för varje dag som går.

Vinciguerra fick ett wild card till årets Swedish Open, rankad 572 i världen som han är. Skadeförföljda Vinciguerra har fått vara frisk i dryga halvåret och sakta kunnat jobba sig tillbaka och fått lite kontinuitet i sitt tennisspelande.

– Det är otroligt viktigt att jag kan vakna upp varje dag, kunna gå till träningarna och göra ett bra jobb. Samtidigt är det otroligt skönt att vara tillbaka i Båstad, resonerar Andreas Vinciguerra, som varit i två finaler och så sent som 2009 spelade semifinal mot Robin Söderling på Båstadsgruset.

Det är fantastiskt att kunna spela här, jag har ett otroligt publikstöd, det betyder mycket, sen är jag ledsen att jag inte kunde göra bättre ifrån mig, men förhoppningsvis är jag tillbaka nästa år och kan spela bättre då.

Enligt Vinciguerra har han slutat sätta upp långsiktiga mål med sin tennis utan försöker bara gå till jobbet varje dag, fortsätta utvecklas och sen får det andra komma av sig själv. På frågan om han tänkt på Davis Cup i september mot Slovakien blir svaret aningen svepande.

– Det är två månader dit, jag får ta det då om det skulle bli aktuellt.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".