Fotbolls-EM

Experten: "Samma startelva som mot England"

Richard Henriksson: "Måste utnyttja kanterna"
4:49 min

Ikväll inleder Sverige EM-slutspelet mot Danmark. Radiosportens expert Richard Henriksson tror på samma startelva som spelade mot England förra veckan.

– Det känns som att Sverige är redo. Det har varit en lång vår med många samlingar och matcher men bäst var genrepet mot England. Jag tror det blir samma startelva mot Danmark som vi såg förra veckan, säger Richard Henriksson.

Det skulle innebära att Sverige ställer upp med följande uppställning:

Kristin Hammarström - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Charlotte Rohlin, Sara Thunebro - Josefine Öqvist, Caroline Seger, Marie Hammarström, Antonia Göransson - Kosovare Asllani, Lotta Schelin.

– För att besegra Danmark gäller det att utnyttja kantspelet. Danmark gillar att göra det trångt på mitten. Då kan Sverige lägga kraft på att komma runt deras ganska offesniva ytterbackar. I defensiven gäller det att lyckas med den höga pressen för danskarna är passningsskickliga.

Anton Boström
anton.bostrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".