Tennis - Swedish Open

Ingen fjärde raka för Lindstedt

Robert Lindstedt: "En riktig skitmatch"
1:42 min

Efter tre raka dubbeltitlar i Båstad-tennisen bröts sviten för Robert Lindstedt.

Det blev ingen fjärde rak titel i Båstad för dubbelspelaren Robert Lindstedt.

Svensken i par med Kanadas Daniel Nestor åkte på torsdagen lite oväntat ur årets Swedish Open mot amerikansk-tyska paret Monroe-Stadler. Lindstedt-Nestor förlorade i två raka set 4-6, 3-6, och svenskens svit på tre raka turneringssegrar är därmed bruten.

- Ja, det är synd av sviten tar slut med en sån skitmatch bara, resonerade Lindstedt lakoniskt efteråt. Jag tror vi hade behövt en sovmorgon båda två, Monroe och Stadler spelade exakt som vi trodde och som vi fått scoutrapporter om. Jag och Daniel visste exakt vad vi skulle göra, problemet var att vi var för dåliga på att göra just det. Som tur var spelade vi på bana ett så det var inte så många som såg det, säger Lindstedt och ler.

Dubbelspelarens plan för hösten är att komma i sin bästa fysiska form någonsin. Vägen dit går via gruset i Hamburg och sen förberedelser inför den långa hösten på hard court i USA, med start i Washingtons ATP-turnering.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".