Foto: Adam Ihse/Scanpix
Elfsborg-Halmstad 2-2

Elfsborg knep en poäng i slutminuten

Anders Svensson, Elfsborg: "Lite som en missräkning"
2:54 min

Det tog sin tid. Men Elfsborg undvek andra hemmaförlusten i rad. Halmstad fick med sig en poäng från Borås Arena efter att ha tappat en 2-0-ledning.
– Det känns lite som en missräkning. Det här är en match vi vill vinna, säger Elfsborgs Anders Svensson.

Radiosportens Jens Prytz valde lagens lirare:
Elfsborg: Marcus Rohdén
Halmstad: Gudjon Baldvinsson

Elfsborg skulle revanschera sig efter 0-1 mot Åtvidaberg senast. Halmstad jagade andra segern i rad. Det blev varken eller.

Halmstads 1-0-mål kom i en period när bortalaget skapade fler målchanser än Elfsborg. Men det var en bjudning från hemmaförsvaret. Halmstad fick in en lång hörnretur som först studsade förbi Elfsborgsbacken Tom Söderberg. Sedan nickstyrde Mikael Boman in bollen när han stod i misstänkt offsideposition.

Elfsborgs kvitteringsjakt ledde till lägen som borde ha blivit till mål.

I stället överraskade Halmstad med att göra 2-0 sekunder före halvtidsvilan. Och det var snyggt. Efter ett uppspel smällde Gudjon Baldvinsson in ett volleyskott som skruvade sig tätt intill målvaktens stolpe.

– Vi får det tufft när vi gör en alldeles för dålig första halvlek: Det är svårt att vinna matcher när man kommer in till paus med ett 0-2-underläge, säger Elfsborgs Anders Svensson till Radiosporten.

I andra halvlek satsade Elfsborg nästan allt framåt. Först fick hemmalaget ett mål bortdömt för offside i 63:e minuten. Felaktigt enligt Anders Svensson. Men två minuter senare styrde Sebastian Holmén in 1-2-målet som domaren godkände.

Med fyra minuter kvar att spela kom kvitteringen när Marcus Rohdén sköt in Simon Hedlunds passning från nära håll.

– Att få en poäng här oavsett hur det ser ut och oavsett när målen fallertycker jag att vi i Halmstad ska vara nöjda med, säger Halmstads tränare Jens Gustafsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Jens Prytz
jens.prytz@sverigesradio.se

Kristoffer Lidén
kristoffer.liden@sverigesradio.se

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".