Fotbolls-EM

Expertens betyg efter Finland-Sverige

Radiosportens expert Richard Henriksson har betygsatt de svenska spelarnas insats mot Finland. Bäst på plan: Caroline Seger.

Kristin Hammarström 2

Gjorde det hon skulle vid de extremt få ingripanden hon tvingades till.

Lina Nilsson 3

Väldigt bra offensivt, fina uppspel och modig. En matchbild som passade henne bra, med mycket anfallsspel och lite försvarsjobb. Lär starta mot Italien!

Nilla Fischer 3

Agerar med stor pondus och säkerhet. Och offensivt – tvåmålsskytt och livsfarlig på hörnorna!

Charlotte Rohlin 2

Gör allt okej men jag tycker att det finns mer att önska av hennes uppspel.

Sara Thunebro 2

Återigen en fin assist, den här gången till Lotta Schelins nickmål. Men liksom kollega Rohlin är det en hel del uppspel som går till fel adress.

Josefine Öqvist 2

Inte lika bra som mot Danmark, men klart godkänd och lika initiativrik som senast.

Marie Hammarström 3

En mycket bra match, där hon tillsammans med Seger äger mittfältet. Stort plus också för de fina hörnorna från högerkanten.

Caroline Seger 5

Världsklass, rakt igenom från lagkapten Seger. Styrde och ställde, gjorde stundtals som hon ville med vilsna finskor. Den individuellt främsta insatsen hittills i EM.

Sofia Jakobsson 3

Fick chansen och tog den. Försöker hela tiden vända upp och utmana. Ibland gör det mig galen, när hon misslyckas och inte väljer det enkla alternativet. Men idag lyckades hon ofta, och förtjänar därför gott betyg.

Lotta Schelin 3

Så underbart skönt att det lossnade i den andra halvleken, både spel- och målmässigt. Nu är Lotta på banan!

Kosovare Asllani 4

Fortsätter att visa väldigt fin form. Har hittat ett fint rörelseschema där hon kommer ner och möter bollen i en bra yta. Och i den andra halvleken funkade samarbetet väl med Schelin – framspelningen till 4-0 var delikat.

Inhoppare:

Lisa Dahlkvist 2

Kom in tidigt i den andra halvleken men lyckades inte lika väl som Marie Hammarström. Synd att hon inte fick göra mål på det rungande skottet i slutet.

Antonia Göransson 2

Nej, Göransson har inte fått en bra start på mästerskapet. Utanför startelvan idag och såg kantig och en aning fumlig ut när hon kom in.

Jenny Hjohlman 2

Mästerskapsdebut för Hjolman som inte fick många bollar att jobba med i ett läge när Sverige mest spelade av matchen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".