1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
friidrott

Blandade reaktioner i friidrottsvärlden

Reaktionerna i friidrottsvärlden har varit många efter söndagens dopningsavsjöjanden. Bara drygt en månad innan VM i Moskva står det klart att amerikanen Tyson Gay samt fem jamaikaner, bland dem världens näst snabbaste man genom tiderna Asafa Powell, testat positivt.

Den före detta sprintsjärnana Ato Boldon var snabb med att kalla söndagen för "en brutal dag" för friidrotten.

Den brittiska sprintern Craig Pickering valde en mer lättsam ton när han på Twitter undrade om han kunde "kräva in förlorade prispengar" efter att ha förlorat mot de dopade stjärnorna.

Stefan Holm, svensk OS-vinnare i höjdhopp och medlem i IOK, avfärdar Tyson Gays ursäkt att han skulle ha svikits av någon han litade på och som alltså sett till att han fått i sig den förbjudna substansen.

"Tyson Gay: "Jag litade på någon som svek mig!". Resten: "Vi litade på Tyson Gay och du svek oss!", twittrar Holm.

Susanna Kallur är stenhård i sin dom på twitter: "Idioter. Powell, Gatlin, Gay, VCB, Simpson och Co. Stäng av packet på livstid så jag slipper se dom nå mer",

Den förre stjärnan, och tidigare världsrekordhållaren, på 110-meter häck Allen Johnson väljer att vara avvaktande. "Just nu är det enklasta man kan göra att smutskasta Tyson.. jag föreslår att vi inte gör det", skriver han.

Här är några av reaktionerna från aktiva och tränare som spreds på Twitter efter att nyheterna briserat:

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sverigesradio.se

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".