Foto: Scanpix.
friidrott

Bekräftat: Rudisha missar VM

Kenyanen David Rudisha missar friidtotts-VM i Moskva. OS- och världsmästaren på 800 meter stoppas av den knäskada han dragits med den senaste månaden.
– Tyvärr kommer jag inte kunna försvara min 800-meterstitel på VM, säger Rudisha enligt BBC.

David Rudisha fans inte med i den VM-trupp som det kenyanska friidrottsförbundet presenterade förra veckan. Nu står det klart att den regerande världsmästaren på 800 meter inte kommer kunna springa i Moskva. Det rapporterar BBC.

– Tyvärr kommer jag inte kunna försvara min 800-meterstitel på VM, säger Rudisha i ett uttalande enligt BBC.

– Min knäskada läker bra men tyvärr inte tillräckligt snabbt för att jag ska vara återställd i tid.

Den kenyanska stjärnan skadade sig under ett träningspass i mitten av juni. De första prognoserna tydde på att Rudisha skulle kunna tävla på VM, men läkprocessen har tagit längre tid än vad man först trodde.

David Rudisha vann VM i Daegu, Sydkorea, 2011 och tog guld på OS i London 2012 efter att ha satt nytt världsrekord med tiden 1,40,91.

Duane Solomon, USA, Mohammed Aman, Etiopien, Nick Symmons, USA, seglar nu upp som några av de stora VM-guldfavoriterna på 800 meter.

Friidrotts-VM i Moskva inleds den 10 augusti.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".