Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Sundhage: "En underbar känsla"

Pia Sundhage: "Viktigt att göra mål"
2:29 min

Det var en glad och nöjd Pia Sundhage som mötte Radiosporten, efter att Sverige besegrat Italien med 3-1 och säkrat segern i gruppen.

Sverige slog Italien med 3-1 och tog därmed hem gruppsegern. Efter matchen var förbundskapten Pia Sundhage både glad och nöjd.

– Det är viktigt att gå vidare med en god känsla. Det är viktigt att göra mål. Det är så mycket enklare att ta nästa steg när det gått så bra som det gjort, säger hon till Radiosporten.

Italien valde att ställa över sina två bästa spelare, och gjorde under långa stunder en ganska svag match.

– Det spelar ingen roll för oss. Vi gjorde tre mål och tog tre poäng. De plockar in Panico och Gabbiadini på slutet, men det är deras val. För oss är det oviktigt vilka som spelar i Italien.

Radiosportens expert Richard Henriksson sätter ett frågetecken för det svenska försvarsspelet och menar att det italienska reduceringsmålet var en nyttig väckarklocka. Pia Sundhage håller inte med.

– Jag tycker inte att det är bra att släppa in mål. Vi har andra väckarklockor för att väcka laget.

Med vilken känsla går du in i kvartsfinalen?

– En skön känsla. Publiken, den tolfte spelaren, har varit med oss hela tiden. Det är underbart - en positiv stämning. Förhoppningsvis fortsätter det så.

Susanna Andrén
susanna.andren@sverigesradio.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".