Foto: Leo Sellén/Scanpix
fotboll - superettan

Hammarby mot utsåld arenapremiär

På lördag klockan 20 invigs Stockholmsarenan. Hammarby tar då emot Örgyte i Superettan och trots att det inte är två topplag som möts ser det ut att bli fullsatt.

Efter många turer och försenat bygge står Stockholmsarenan nu klar. 30.000 sittplatser tar arenan och underlaget är konstgräs.

Superettan-laget Hammarby kommer tillsammans med allsvenska Djurgården att ha arenan som sin hemmaplan. Båda lagen kommer att ha sina premiärer i helgen, Hammarby mot Örgyte på lördag och Djurgården mot IFK Norrköping på söndag.

Trots att Hammarby för närvarande ligger på plats sju och Öis på plats 14 i tabellen är intresset för matchen stort. På onsdageftermiddagen hade Hammarby sålt 25.196 biljetter, vilket innebär nytt rekord för en superettanmatch. Det nuvarande rekordes innehas av AIK, som 2005 drog 23 460 åskådare mot Gais.

Med tre dagar kvar till match hoppas nu Hammarby att arenan blir helt fullsatt.

"Från Hammarbys sida är vi övertygade om att det här kommer att bli århundradets publikfest i svensk fotboll, en match ingen vill missa", säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund i ett pressmeddelande.

Även till Djurgårdens premiär på Stockholmsarenan har biljettförsäljningen gått bra. På onsdagsmorgonen hade fler än 21 000 biljetter sålts till matchen mot Norrköping.

Jacob Rosander
jacob.rosander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".