Foto: Scanpix. Montage: SR.
fotbolls-em

Seger räds inte värmen: "Är förberedda"

Caroline Seger: "Bara att gå ut och köra"
1:38 min

När Sverige i eftermiddag möter Island i EM-kvartsfinalen är det första gången i mästerskapet som Blågult spelar på dagen. Men förändringen, och den högre temperaturen, ska inte påverka Sverige.
– Vi är förberedda, säger Caroline Seger till Radiosporten.

Klockan 15.00 sparkas EM-kvartsfinalen mellan Sverige och Island av på ett soldränkt Örjans Vall i Halmstad. Det är Sveriges första match i mästerskapet som spelas på dagen. En förändring som enlig Caroline Seger inte ska skapa några problem.

– Det är klart att det blir skillnad just temperaturmässigt, men vi är förberedda och det finns inte så mycket vi kan göra åt det. Det är bara att gå ut och köra järnet, säger hon till Radiosporten.

Senast mot Italien inledde svenskorna segt. Spelet lossnade först i den andra halvleken när Therese Sjögran kom in och gjorde mål direkt. Men Caroline Seger tror inte att Sverige kommer vara trögstartat även i dag, trots att värmen, som är en faktor, kan spela in.

– Jag är inte orolig för det. Nu har vi haft lite längre villa också, så vi kan inte skylla på det. Det är bara att gå ut och köra, säger Caroline Seger.

Är det någon risk för att vi behöver vara nervösa för att det ska bli straffläggning?

– Det hoppas jag inte. Det är aldrig roligt att ta en match dit, så vi ska göra vårt bästa för att avgöra tidigare, säger Seger som inte backar för att själv slå en straff.  

– Får jag frågan så naturligtvis, det gör jag.

Sätter du den?

– Det får vi se.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Paul Zyra
paul.zyra@sverigeradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".