Foto: Scanpix.
tennis – swedish open

Seger för Serena i drömfinalen

Johanna Larsson efter finalförlusten i Båstad: "Spelade för att vinna"
2:03 min

Serena Williams vann finalen i Swedish Open i Båstad. Och hon gjorde det övertygande. Trots en stark inledning av svenskhoppet Johanna Larsson var det till slut inget snack. Världsettan från USA vann klart med 6-4, 6-1.
– Härligt att komma hit och vinna efter besvikelsen i Wimbledon, säger Serena Williams till TV4.

Johanna Larsson öppnade finalen på Båstads centre court glimrande. Svenskan bröt världsettan Serena Williams serve direkt och såg ut att trivas bäst på gruset. Med bra längd och välplacerade grundslag fick hon Serena Williams att se klumpig och obekväm ut.

– Det var jobbigt i början. Hon spelade bra, rörde sig bra och tvingade mig att höja mig, säger Williams till TV4.

Och höjde sig gjorde hon. Vid ställningen 4-3 till Johanna Larsson, som servade för att gå fram till 5-3, lade världsetan i en högre växel. Hon bröt svenskan serve och hade kort därefter spelat hem det första setet med 6-4.

– Jag fick en bra start och hade en del chanser i fösta set men när det väl gällde var jag inte där. Hade jag kunnat tajta ihop det lite hade det kunnat bli ett bra första set, säger Johanna Larsson till TV4.

– Jag började kämpa mer. Min serve har inte fungerat på hela veckan så allt jag kunder göra var att kämpa, löd Williams analys.

Det andra setet var en uppvisning av Serena Williams som lekande lätt gick fram till 5-0. Johanna Larsson hyfsade till siffrorna genom att hålla serve innan Williams kunde serva hem finalen.

– Härligt att komma hit och vinna efter besvikelsen i Wimbledon. Jag hoppas att självförtroendet det här gav kan hjälpa mig resten av året, säger Serena Williams.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".