Foto: Adam Ihse/Scanpix

Sundhage: "Lite trött - men jag mår som en prinsessa"

Sundhage: "Gäller att gå från ord till handling"
3:55 min

Pia Sundhage sätter nu sin tillit till optimismen.

Dagen efter målfyrverkeriet mot Island så var det idel glada miner i svensklägret. Men segern tog också på krafterna, berättar den svenska förbundskaptenen.

– Vi gör så många bra saker inför matchen, och så får vi en sån fantastisk match. Det blir naturligtvis en urladdning, jag var oerhört trött igår. Sen myser vi lite grann som igår och nu ska vi ta nya tag när vi åker till Göteborg, säger Sundhage.

Efter matchen igår så uttryckte du för första gången tvivel. Du nämnde inte ordet fiasko, men var det ett sånt som du var rädd för inför matchen?

– Det kan man säga. En kvartsfinal är vinna eller försvinna. Saker kan hända i en match, och jag har oerhörd respekt för spelet. Oavsett var man kommer ifrån. Jag tänkte mig en frispark, 1-0 och så får vi inte hål på dem. Det var sånt tvivel som grep tag i mig.

Nu väntar Tyskland i en match som ingen kräver att de blågula ska vinna. Men bara för att laget tagit sig till semifinal så innebär det inte att insatsen är godkänd.

– Det beror på hur vi spelar mot Tyskland. All den optimism som finns i laget, det är så oerhört viktigt att fortsätta med den optimismen. Det skulle vara för mig en besvikelse om vi inte lyckas plocka fram den, oavsett vilka vi spelar mot. Med tanke på så bra saker vi gjort så har vi alla möjligheter att spela optimistiskt och vår fotboll, säger Sundhage.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Paul Zyra
paul.zyra@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".