Foto: Björn Lindgren/Scanpix
Fotbolls-EM

Sundhage: "Möjligt att göra taktiska ändringar"

Förbundskapten Pia Sundhage: "Starka spelare på bänken"
1:30 min

Formationer på tisdagens träning inför EM-semifinalen tyder på förändringar i den svenska startelvan, exempelvis med Antonia Göransson på högerkanten.

Förbundskapten Pia Sundhage har pratat om att försöka förutse vad Tyskland hittar på taktiskt i onsdagens EM-semifinal, och vilka motdrag hon då ska komma med. På dagens öppna träningskvart fanns tecken på ändringar i den svenska startelvan.

Antonia Göransson på högerkanten, Marie Hammarström till vänster och Lisa Dahlkvist in i mitten bredvid Caroline Seger – så såg det ut på tisdagens träning när truppen en kort stund delades upp i två lag, för att snacka taktik på Gamla Ullevis gräsmatta.

Övriga spelare i detta så kallade toppade lag var de som startat i försvar och anfall de föregående matcherna, så Sundhage tycks ha ett par förändringar på gång till morgondagens startelva.

– Tittar man på bänken så finns det starka spelare där. De kan göra skillnad. Vi har möjlighet att göra taktiska varianter. Det ser jag som ett stort plus, säger Pia Sundhage.

Måhända tänker landslagsledningen, liksom många andra, att Tyskland är ett tuffare motstånd än de lag Sverige ställts mot tidigare. Göransson och Hammarström på kanterna är mer defensiva alternativ än Josefine Öqvist och Sofia Jakobsson.

Det var inte någon tempofylld stund de 15 minuter som träningen var öppen för media. Spelarna vandrade runt i joggingskor och samlades kring assisterande förbundskapten Lilie Persson och hennes taktiktavla.

Det finns inga skadebekymmer i truppen och samtliga spelare är redo och tillgängliga för spel.

Susanna Andrén
susanna.andren@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".