Foto: Scanpix.
fotbolls-em

Just nu: Så startar Sverige i kväll

3:36 min

Här är startelvan som Pia Sundhage väljer att ställa upp med i EM-semifinalen mot Tyskland. Antonia Göransson kliver in i startuppställningen för första gången sedan EM-premiären mot Danmark. Hon gör det på bekostnad av Sofia Jakobsson.

Sveriges startelva:

Kristin Hammarström

Jessica Samuelsson - Nilla Fischer - Charlotte Rohlin - Sara Thunebro

Josefin Öqvist - Caroline Seger - Marie Hammarström - Antonia Göransson

Kosovare Asllani - Lotta Schelin

Pia Sundhage väljer alltså att plocka ut Sofia Jakobsson och sätta in Antonia Göransson på mittfältet. Ett drag som ger samma svenska lag som spelade andra halvlek mot Island.

– Jag hoppas att det är ett vinnande lag. Framför allt är det massa fart. Det är massa fart framåt och snabba spelare som gör att jag tror att det kan bli riktigt roligt i dag, säger Pia Sundhage till Radiosporten.

– Andemeningen är den att vi ska upp i plan. Vi ska sätta fart på bollen och ta chansen att sätta press på Tyskland.

Radiosportens expert Richard Henriksson gillar den svenska startelvan.

– Nu är jag nöjd med Pia Sundhage. Det spekulerades i att Josefine Öqvist inte skulle finnas med i startelvan eftersom hon inte fanns med i den formation som tränade mycket i går, vilket jag hade tyckt var ett väldigt konstigt beslut.  Nu spelar hon alltså. Och så är det bara att konstatera att Sundhage fortsätter att spela med så lyckosamma Caroline Seger och Marie Hammarström centralt.

Även den tyska startelvan är släppt och noterbart är attDen skada hon ådrog sig i kvartsfinalen mot Italien har inte gett med sig. Ett avbräck för tyskorna.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista