Foto: Scanpix.
fotbolls-em

Lotta Schelin: "Det är lätt mål"

1:38 min

Det blev en bitter förlust för Sverige i EM-semifinalen mot Tyskland. Direkt efter slutsignalen var det en djupt besviken Lotta Schelin som mötte Radiosporten.
– Jag tycker att vi förtjänar bättre, säger den svenska anfallstjärnan.

Sverige föll med 1-0 i semifinalen i hemma-EM, och på nytt var det Tyskland som blev för svåra. Men var inte långt ifrån att matchen fick en annat utgång. I den 62:a matchminuten kom Lotta Schelin fri med den tyska målvakten, lyfte elegant bollen i en båge, in i mål. Det var kvitterat - trodde alla.

Men domaren hade blåst för tysk frispark. Varför? Lotta Schelin hade gått för tufft åt Annike Krahn i närkampen.

– Det känns som att Krahn och jag är i närkamp, men hon snubblar ju på sig själv. Jag tycker att det är lätt mål, säger Lotta Schelin till Radiosporten.

Den svenska anfallsstjärnan kunde inte hålla tillbaka tårarna efter slutsignalen.

– Det är sjukt tungt att åka ut på det här sätter. Jag tycker att vi förtjänar bättre.

Tyskland gjorde 1-0 i den 33:e minuten genom Dzsenifer Marozsán. Sverige svarade med att komma ut från paus med full fart. En kvittering kändes, och var flera gånger nära. Men bollen vägrade gå in.

– Det kändes inte alls övermäktigt på något sätt. Det kändes som vi hade det på håret men den ville inte gå in i dag, säger Lotta Schelin.

– Just nu är man bara sjukt besviken över det här. Det är klart att det var drömmen att åka till Friends Arena uppe i Stockholm.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Paul Zyra
paul.zyra@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista