Foto Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Fotbolls-EM

Sundhage: "Är väldigt besviken"

1:55 min

Sverige föll mot Tyskland i semifinalen. Enligt förbundskapten Pia Sundhage tog Sverige felbeslut i viktiga lägen av matchen.

– Man skapar sig sin tur naturligtvis. Vi var lite oskickliga vid några tillfällen. Vi hade omställningar och fick bra situationer men valde fel beslut nära mål. Det innebar att vi inte gjorde de mål vi kanske borde gjort, säger Pia Sundhage.

Hur besviken är du?

– Jag är väldigt besviken eftersom vi spelade bra fotboll. Det finns massor av positivt att säga förstås även om det känns tungt idag. Det var stolta fotbollsspelare där ute som bars upp av en blågul publik. Med lite lite tur hade vi kunnat kvittera. Då hade vad som helst kunnat hända i en förlängning.

Med facit i hand, hade något kunnat göras annorlunda?

– För tidigt för mig att analysera det. Jag tycker det var en bra match där båda lagen bjöd till och publiken fick spännande 90 minuter. Vi skapade chanser. Men förmodligen hade vi kunnat göra något annorlunda eftersom vi inte vann. Men vi får ta oss en funderare kring det.

Paul Zyra
paul.zyra@sverigesradio.se

Anton Boström
anton.bostrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista