Foto: Scanpix, bild.de, spiegel.de. Montage: SR.
fotbolls-em

Hyllas i Tyskland: "En prestation i världsklass"

På onsdagskvällen fick vi se ytterligare ett mästerskapsmöte mellan Sverige och Tyskland sluta med Blågul förlust. Efter 1-0-segern i EM-semifinalen hyllas det tyska laget i hemlandets tidningar.

Det tyska spöket lever i allra högsta grad för det svenska fotbollslandslaget. Ett faktum som får de tyska tidningarna att jubla. Efter 1-0-segern över Sverige i går talas det nu om EM-guld i det svartvita landslagets hemland.

”Med en prestation i världsklass besegrade de tyska damerna Sverige i semifinalen av deras eget mästerskap och höll drömmen om en åttonde titel vid liv”, skriver Die Welt. Rubriken basunerar kort och gott ut: ”De tyska damerna är klara för final”.

I Frankfurter Allgemeine Zeitung är man snabb med att lyfta fram Tysklands glimrande mästerskapsstatistik mot Sverige. Redan i det andra stycket av artikeln ”Ein Schüsschen ins Glück” (Målet som gav lycka) går att lösa följande:

”Efter bittra förluster i sju matcher mot Tyskland i OS, VM och EM har Sverige nu åkt på ett åttonde nederlag efter 0-1”.

Men trots det historiska övertaget kallar tidningen Bild segern för en överraskning.

"Tyskland besegrade senationellt hemmanationen och favoriten Sverige med 1-0".

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista