Foto: Scanpix Collage: Sveriges Radio

Danmark laddar för succé-repris

1:08 min

1992 avgjordes herr-EM i Sverige. Danmark fick en gratisplats, och vann hela turneringen. 2013 avgörs dam-EM i Sverige. Danmark lottades till slutspel, och nu vill det danska folket uppleva en succé-repris.

Efter att ha lottats vidare från gruppen och besegrat Frankrike på straffar i kvartsfinalen så väntar nu Norge för i semifinalen för Danmark. Ett hinder kvar innan finalen för laget som kan vara på väg att återupprepa det som det danska herrlandslaget gjorde i Sverige EM 1992. 

Henrik Larsen var själv med och besegrade tyskland i den historiska finalen på Ullevi 1992. Han ser likheterna med EM då och EM nu och tror på Danmark men säger till Radiosporten att det kommer att bli tufft att ännu en gång ta sig till final och skriva historia.

– Det måste kämpa som ett lag och spela sin bästa match någonsin, det är nyckeln för att gå till final, säger han till Radiosporten.

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista