Foto: Adam Ihse/Scanpix
kval till Champions league

Misstänkt spelfusk i Elfsborgs kval

Elfsborgs Marcus Rohdén: "Vet inte hur det ligger till"
1:12 min

Elfsborgs storseger i Champions League-kvalet mot lettiska Daugava utreds just nu för att vara en läggmatch, enligt lettisk media.

– Jag kan inte kommentera anklagelserna för det är en löjlig situation, säger Daugavas klubbdirektör Romans Lajuks.

Elfsborg gick från 1-0 till 7-1 på drygt en halvtimma och enligt rapporterna från Lettland ska det ha spelats stora summor pengar på att matchen skulle innehålla minst sex mål. Vilket i sin tur skapat misstankar i efterhand. Företaget FederBet – ett schweiziskt företag som kontrollerar spelverksamhet i Europa – har startat en utredning.

Romans Lajuks i tidningen Diena:

– Anklagelsen om att det skulle vara uppgjort kommer från en källa som all lettisk media åberopar. Innan man skriver något måste man kolla nyheten. Sådana här anklagelser minskar publikintresset för fotbollen och svartmålar sporten.

Spelarna i Elfsborg märkte inte av något märkligt under matchen.

– Vi var det bättre laget och vi dominerade matchen. Sen vet man ju inte hur det ligger till om det finns något bakom. Men min uppfattning är att det inte var något konstigt, säger Marcus Rohdén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".