Foto: Scanpix.
fotbolls-em

Slitna norskor kan bänkas i finalen

Norge tog sig med nöd och näppe till EM-final efter straffseger över Danmark i semifinalen. En match som kan kosta när det på söndag mot Tyskland. Den tuffa semifinalen slet och nu kan den norska förbundskaptenen tvingas bänka flera spelare i finalen.
– Det är en svår avvägning, säger förbundskapten Even Pellerud till NRK.

Norge tvingades till 30 minuters förlängning och straffar i semifinalen mot Danmark. Något som slet rejält på det norska laget. Mittfältsstjärnan Solveig Gulbrandsen kunde knappt ta sig av planen efter semifinalen. Nu är hon osäker på spel i söndagens final.

– Jag måste vänta och se hur kroppen mår i morgon, säger mittfältaren till NRK.

Norges förbundskapten Even Pellerud har några beslut att fatta.

– Valet står mellan spelare som tagit oss till final och som är samspelta eller spelare som har pigga ben och är extra spelsugna eftersom de inte fått spela så mycket, säger norges förbundskapten Even Pellerud till NRK.

I den sista gruppspelsmatchen, mot just Tyskland, ställde Pellerud över flera ordinarie spelare. Trots det blev det seger med 1-0. Ett resultat som nu kan inverka på beslutet.

– De som spelade var väldigt pigga. Vissa spelare gjorde ett avtryck på matchen och har höjt sina aktier inför finalen, sägerEven Pellerud.

EM-finalen spelas på Friends Arena på söndag. Avspark är 16.00.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".