Foto: ihf.info.
handboll

Obesegrat Sverige till VM-final

Sveriges förbundskapten Jan Karlsson: "Vår bredd som fixat det här"
2:26 min

Fredagkvällen bjöd på en svensk handbollsframgång. Sverige är klart för final i handbollens U21-VM efter seger över Frankrike 29-24.
– Det är vår bredd som har fixat det här, säger Sveriges förbundskapten Jan Karlsson till Radiosporten.

Sverige har varit ostoppbart i turneringen och tog på fredagkvällen sin åttonde raka seger när Frankrike besegrades med fem bollar i semifinalen av U21-VM.

Matchen vat tät inledningsvis. Halvvägs in i den första halvleken var stälningen helt jämn, 8-8. Då kom det svenska rycket som gav halvtidsledning med sex bollar, 17-11.

Efter det kunde Sverige hålla undan i den andra halvleken. Mycket tack vare storspel i målet av Peter Johannesson.

– Peter Johanesson vinner sin målvaktskamp mot sin franska kollegan med, tror jag, 13-8 eller något liknande. Det är en avgörande faktor så det är en spelare man vill lyfta fram, säger Sveriges förbundskapten Jan Karlsson till Radiosporten.

Daniel Pettersson och Albin Lagergren var Blågults bästa målskyttar med sju mål var. Jan Karlsson var speciellt nöjd med den sistnämnde.

– Albin Lagergren gör sin bästa match för turneringen i dag och det är roligt att man kan höja sig när det gäller som mest.

I finalen, som spelas i Sarajevo på söndag, väntar vinnaren av Spanien och Kroatien.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Bosse Johander
bo.johander@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".