Foto: Scanpix.
fotboll

Zlatan: "Måste ge något tillbaka"

Att ta Zlatan Ibrahimovic och Paris Saint Germain till Sverige är inget billigt projekt. Lördagens match på Ullevi mellan de franska mästarna och Real Madrid kostar drygt 23 miljoner kronor.
– Man måste ge något tillbaka till publiken, säger Zlatan Ibrahimovic på fredagens presskonferens i Göteborg.

Cirka 45 000 biljetter är sålda till matchen mellan PSG och Real Madrid. Mer än hälften av dem har gått för den rejäla kostnaden 895 kronor rapporterar TT. Dragplåstret Zlatan Ibrahimovic hoppas nu kunna ge alla som köpt en biljett valuta för pengarna.

– Det hoppas jag. Man måste ge något tillbaka till publiken. Det är två stora lag som kommer till Göteborg och jag kommer att få spela den här matchen inför alla. Jag hoppas de får något tillbaka, sade Zlatan Ibrahimovic på fredagens presskonferens.

Totalt har arrangören dragit in i upp emot 34 miljoner kronor. Men den största delen går alltså till PSG och Real Madrid. Det säger Affe Akbari på arrangerande Sport och Evenemang till TT.

– Det kostar oss cirka 23 miljoner kronor för PSG och Real Madrid. Sen tillkommer skatt, så säg 25 miljoner i kostnad för oss. Plus hyra för arenan, kostnad för säkerheten. Det är oerhört mycket mer som kostar.

Zlatan Ibrahimovic och övriga PSG-stjärnor tränade på fredagen inför över 1 000 personer på Gamla Ullevi.

Paris Saint Germain-Real Madrid spelas 20.00 på lördagen.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".