20130728 Sarah Sjöström. Foto: LLUIS GENE/Scanpix.
sim-vm

Guldhoppet semifinalklar

Anna-Karin Kammerling: "Sjöström ser stark ut"
3:14 min

Sarah Sjöström lämnade ett bra formbesked när sim-VM startade i Barcelona på söndagen.

– Det såg stabilt ut. Sjöström ser stark ut och det ska kunna gå fortare redan i kväll. En tid under 57 sekunder tror jag inte är omöjligt, säger radiosportens simexpert Anna-Karin Kammerling.

Den svenska stjärnan pressade olympiamästaren Dana Vollmer, USA, i försöken på 100 meter fjäril, fick ge sig med sex hundradelar, men hade den näst snabbaste tiden med 57,28.

– Jag är jättenöjd, det är precis så första loppet ska vara. Känslan satt där och det gick av sig själv, säger Sjöström till TT.

Semifinalen avgörs i kväll. Där finns inte VM-debutanten Louise Hansson, 16, med. Hon hade det tufft och simmade på 1.00,11 - 1,5 sekund över sitt årsbästa.

Det svenska laget på 4x100 meter fritt tog sig till söndagskvällens final med fjärde tid. Kvartetten Michelle Coleman, Louise Hansson, Sarah Sjöström och Nathalie Lindborg noterade 3.38,07 - nästan två sekunder efter USA som var snabbast på 3.36,22.

Louise Hansson kom tillbaka starkt efter sin nervösa simning på 100 meter fjäril och hade 55,08 på andra sträckan.

Stina Gardell missade semifinal med fyra hundradelar på 200 meter medley och var med 2.14,02 sex tiondelar över sitt årsbästa. VM-debutanten Johannes Skagius simmade elva hundradelar över sitt personbästa (1.00,85) och missade semifinalen på 100 meter bröstsim med en halv sekund.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".