20130728 Radiosportens EM-finalreferenter Richard Henriksson och Susanna Andrén. Foto: Emma Lukins/Sveriges Radio.
fotbolls-em

Henriksson: "Värdiga vinnare"

4:34 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson hyllar de åttafaldiga europamästarna från Tyskland efter 1-0 mot Norge i EM-finalen 2013.

– Tyskland är värdiga vinnare i den här finalen. Det bättre laget, men de fick de här två straffarna emot sig och då blir det såklart målvakten Nadine Angerer som blir den stora hjälten, säger Richard Henriksson efter slutsignalen.

– Vi kan verkligen konstatera att det bästa laget i den här finalen vann. Jag kommer ha det här blixtrande anfallet som tyskland avgjorde finalen på näthinnan, tillägger Henriksson och fortsätter:

– Det känns bra att konstatera att de gör sin bästa match i turneringen i just den här finalen. Tyskland gör sina två klart bästa insatser i semifinalen mot Sverige och här i finalen.

Vad skulle du säga om underhållningsvärdet i den här finalen?

– Bra kvalitet i matchen, även om Tyskland är det bättre laget och Norge mest får koncentrera sig på att försvara. En match som spelades i ett högt tempo.

– Fotboll som spelas i högt tempo och anfall som är snabba, likt det som Tyskland gör sitt avgörande mål på, det tycker jag är väldigt underhållande att se på.

– Så här i förlustens stund är det dags att utnämna Norge till det stora utropstecknet i den här turneringen. De har verkligen presterat bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista