Hamilton vann sin första seger för Mercedes

När han skrev på kontraktet sa hans dåvarande stallkompis Jenson Button att det var ett stort misstag. Ett uttalande som Jenson säkerligen tar tillbaka nu.

Lewis är nämligen fyra i vm tabellen med 124 poäng och Jenson bara nia med 39. Än pinsammare blir det McLaren när man tittar på konstruktörs vm. Mercedes är tvåa med 208 och McLaren bara sexa med 57. Två poäng mindre än det lilla teamet Force India.

Det var en tuff fight mellan Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel. Tysken klagade via radion att Iceman inte lämnat tillräckligt plats men efteråt sa han att det är sådant som man säger i stridens hetta. Och la till att vi är 22 förare och att Kimi är den som han gillar mest och det finns andra som han inte allt gillar.

Frågan är om inte teamet gjorde ett taktiskt fel när man kallade in Seb för däcksbyte. Han kom ut igen två gånger bakom Jenson Button och tappade mycket tid. Och alla chanser att utmana Lewis om segern.

Under helgen har Fernando Alonso besökt Red Bull och det var ingen artighes visit.

Enligt vissa källor handlade det om diskussioner om den lediga bilen för nästa år.

För Ferraris stallchef Stefano Domenicali kom nyheten som en mycket stor överaskning. Och nu försöker både han och Christian Horner från Red Bull tona ner det hela.

Ryktet sa också att om spanjoren skulle ta över Mark Webbers bil så flyttar Kimi Räikkönen tillbaka till Ferrari.

Horner säger att man den tid man behöver för att ta det rätta beslutet och att man har ingen brådska.

Han vi vill ha d två snabbaste förarna och att de också passar ihop och funktionerar i teamet.

Finns dock de som tror att Red Bull själva spritt ryktet. Motorsportschefen Helmut Marko lär vara den som först sa att Alonso tagit kontakten.

Den trefaldige mästaren Niki Lauda säger att någon försöker destabilisera läget i förhandlingarna om den lediga bilen. Och tillägger att det var det dummaste han hört Marko säga. Alonso har ju ett kontrakt med Ferrari till och med 2016.

Stefan Domenicali var överaskad och sa att han hörde det här ryktet första gången på söndag morgon. Italienaren är också övertygad om att någon startat ryktet med avsikt.

Inte första gången det händer och det är en del av det psykologiska spelet som tillhör den här sporten.

Fredrik af Petersens
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista