Foto: Scanpix.
fotbolls-em

Kallas "Drottning Silvia" efter åttonde EM-guldet

Tyskland tog på söndagen hem sitt sjätte raka EM-guld efter 1-0 mot Norge i finalen. För förbundskaptenen Silvia Neid var det åttonde EM-guldet. Ny hyllas den tyska segermakaren i tysk press efter den senaste av raden triumfer.

"Drottning Silvia" kallas hon av bild.de. Den tyska förbundskaptenen Silvia Neid som på söndagen kunde leda sitt TysklandEfter att ha vunnit tre EM-guld som spelare och tre som assisterande förbundskapten har hon nu även två som ledare för det Tyska landslaget.

En otrolig rad av framgångar.

Det tyska herrlandslagets förbundskapten var inte sen att stämma in i hyllningarna: "Jag är väldigt glad för Silvia. Hon kan vara stolt över sitt unga lag som spelade en otroligt bra final och aldrig gav sig under turneringen", säger han enligt bild.de.

Och det tyska lagets ungdomlighet verkade efter finalen ha smittat av sig på Silvia Neid.

– Det här uppfriskande unga laget har gjort mig tio år yngre", säger hon enligt tidningen. Kanske ett tecken på att Tyskland lär få behålla sin förbundskapten ett bra tag framöver.  

Även Nadine Angerer och Anja Mittag får en slev av hyllningarna i de tyska tidningarna.

"Åttonde EM-titeln tack vare Angerer och Mittag" skriver kicker.de.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".