Skagius. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
Sim-VM

Alla svenskar vidare – svenskt rekord av Skagius

0:52 min

Både Sarah Sjöström och Michelle Coleman är vidare till semifinal på 200 meter fritt vid VM-simningarna i Barcelona. Även Johannes Skagius är vidare till semi på 50 bröst. Hans tid 27,57 i försöket var också nytt svenskt rekord.

Gårdagens guldmedaljör Sarah Sjöström blev fyra i sitt försöksheat på 200 meter fritt. Hennes tid 1.57,64 var nionde bästa totalt och drygt en sekund över årsbästa.

– Hon såg lite stressad ut första 50 och sedan stumnade hon och kortade armtagen sista 50. Det kommer att krävas lite bättre simning i kväll för att gå vidare till final, säger Radiosportens expert Anna-Karin Kammerling.

– Det blev inte så mycket tid att varva ner efter loppet i går, det var en massa annat som skulle göras, säger Sarah Sjöström och syftar förstås på ceremonier och firande efter VM-guldet på 100 meter fjäril.  

– Jag somnade så fort jag la huvudet på kudden, men nu blir det lite mer sömn under dagen så blir det bättre i eftermiddag, säger en fortfarande sprudlande glad Sarah Sjöström.

Den andra svenskan Michelle Coleman tog sig också  vidare till semifinal på 13:e bästa tid, 1.58,17. Camille Muffat, Frankrike, var snabbast med 1.56,53

Sundsvallstalangen Johannes Skagius, 18, satte nytt svenskt rekord på 50 meter bröstsim. Tiden 27,57 var den 15:e bästa och han tog sig därmed vidare till semifinal som näst siste man, med två hundradelars marginal.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

I kväll simmar också Jennie Johansson final på 100 meter bröst och Radiosporten följer finalpasset i Sportextra som börjar i P3 kl 18.03 och i appen Radiosporten Play. Kommentatorer: Magnus Wahlman och Anna-Karin Kammerling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista