Foto: Scanpix.
golf

Park jagar fjärde raka – och historia

0:49 min

Koreanska världsettan Inbee Park jagar sin fjärde raka majortitel i Skottland och kan bli historisk. Ingen har tidigare vunnit samtliga fyra stortävlingar i rad.
– Det vore fantastiskt om hon klarar det, säger Sveriges förbundskapten Katarina Vangdal.

Årets upplaga av British Open i golf som som går av stapen på S:t Andrews på torsdag har en extra krydda i och med att sydkoreanskan Inbee Park kan skriva historia.

Inbee Park har redan tangerat Babe Zaharias tre raka segrar från 1950. Men konkurrensen var annorlunda då enligt Sveriges förbundskapten Katarina Vangdal till Radiosporten.

– Konkurrensen på den tiden var betydligt mindre så därför vore det fantastiskt om hon klarar det, säger Vangdal.

Sveriges förbundskapten Katarina Vangdal som är på plats berättar att intresset redan nu är stort och säkert kommer att bli ännu större.

Annika Sörenstam som tidigare dominerade damgolfen hade som mål att kunna vinna fyra raka men lyckades inte.

Så här säger Katarina Vangdal om Inbee Parks kvalitéer:

– Hennes stora fördel är den mentala förmågan. Många är kritiska till hennes teknik men hon missar ju nästan ingenting. Annars är hennes starka sida puttningen och du måste vara bra på det om du ska vinna majors.

British Open på S:t Andrews spelas mellan torsdag och fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista