Kval till Champions league

Elfsborg: Struntar i vad de säger

Inför Elfsborgs match mot Celtic har allt snack handlat om Mohamed Bangura ska spela matchen eller inte. Jörgen Lennartsson är inte orolig att snacket ska störa anfallaren.

Ända sedan lottningen har Celtic satt press på Elfsborg och Bangura att Celtic-lånet inte ska spela i matchen.

– Det är mest psykningar. Vi har inte lagt någon vikt vid vad de säger. De har sin agenda. Vi gör det som passar bäst för oss. Bangura är glad och mår bra. Han tycker om när det hettar till. Jag är inte alls orolig för honom, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson.

Även Celtics svenske andretränare Johan Mjällby erkänner nu att han hade spelat med Bangura om han varit tränare för Elfsborg.

– Jag hade spelat med min starkaste startelva. Vi räknar med att Jörgen Lennartsson har med honom. Den enda det är jobbigt för är Bangura själv, eftersom han är Celticspelare men på lån i Elfsborg.

– Han vill förstås spela fotboll och göra en stark insats. Klart det är snopet för oss om han avgör men det är inte så mycket att göra något åt, säger Johan Mjällby.

Den första kvalmatchen spelas i Glasgow på onsdagen. Returen i Borås en vecka senare.

Anton Boström
anton.bostrom@sverigesradio.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista