Foto: Scanpix/SR. Montage: SR.
sim-vm

Kammerling: Drömmer om brons

1:08 min

Det kan bli nya svenska medaljer på sim-VM i Barcelona i dag. Både Sarah Sjöström och Johannes Skagius finns med i kvällens finalpass.
– Vi får väl fortsätta och hoppas att han överraskar oss ännu en gång, säger Radiosportens expert Anna-Karin Kammerling om skrällen Skagius.

Efter ett till stora dela lysande svenskt kvällspass på tisdagen där både Sarah Sjöström, 200 m frisim, och Johannes Skagius, 50 m bröstsim, tog sig vidare till final har vi en spännande svenskkväll framför oss på sim-VM i Barcelona.

Sjöström blev finalklar efter att ha haft femte bästa tid i semifinalerna med 1,56,38. Skagius satte på nytt svenskt rekord på sin distans, och nu drömmer Anna-Karin Kammerling om nya blågula medaljer.

– Vi får väl fortsätta och hoppas att han överraskar oss ännu en gång, och vi drömmer om en bronsmedalj. Men det är klart att han gjort det helt fantastiskt och tagit sig till den här finalen, säger Radiosportens expert om skrällen Skagius.

Redan på förmiddagen i dag kan vi följa två andra svenskar i bassängen. Magdalena Kuras på  50 meter ryggsim och Simon Sjödin 200 meter medley.

Följ dramatiken från VM i Barcelona direkt i Radiosporten. Sportextra sänder från 18.03 i P3.

Magnus Wahlman
magnus.wahlman@sverigesradio.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista