Radiosportens simexpert Anna-Karin Kammerling och simreferent Magnus Wahlman. Foto: Sveriges Radio.

Så var chatten med Anna-Karin Kammerling

Radiosportens simexpert svarade på lyssnarnas frågor. 

Anna-Karin Kammerling: Hej, nu är jag på plats och svarar på era frågor!

16:59, 31 July 2013

Jonas: Vem hade du som idol när du började simma?

Anna-Karin Kammerling: Hej Jonas Jag hade faktiskt ingen idol när jag började simma. Men under resans gång har man självklart sett upp till flertalet duktiga simmare.

17:01, 31 July 2013

Frida G: Om du inte hade sysslat med simning, vilken sport hade du då hållit på med?

Anna-Karin Kammerling: Hej Frida Jag höll på med hästhoppning när jag var yngre så det hade förmodlingen blivit det.

17:02, 31 July 2013

Frida G: vad är det som gör Sarah Sjöström så bra egentligen?

Anna-Karin Kammerling: Sarah är en grym talang, hon har en naturlig fallenhet för fjärilsimmet och hon är mycket uthållig.

17:03, 31 July 2013

Sofi Johansson: Var i världen finns den största simtraditionen, dvs var är simningen nummer ett i förhållande till andra sporter?

Anna-Karin Kammerling: Hej Sofi Australien har alltid haft en stark simtradition och väldigt duktiga simmare.

17:05, 31 July 2013

Peter: Varför simmar man 50 meter fjäril på VM, men inte på OS? Är det inte lite bittert för dig, Anna-Karin?

Anna-Karin Kammerling: Hej Peter Går man tillbaka ett antal år så fanns inte 50 fj på långbanemästerskap, då fanns bara 50 frisim. OS programmen är redan så fullspäckade så det dröjer nog länge innan vi får se 50 fj där. Jag är inte bitter :)

17:08, 31 July 2013

Lillebror Andersson: Vad ger en seger i ett världscuplopp? Hur bra måste man vara för att kunna leva på simningen?

Anna-Karin Kammerling: Jag gissar på att en seger i ett enskilt lopp på en värlscuptävling ger idag ca 10 000 - 15 000 kr. I det svenska simlandslaget är det inte fler än ett par, tre stycken som kan livnära sig på sporten.

17:10, 31 July 2013

Alexander: Varför är de svenska herrarna så dåliga (bara två i VM)?

Anna-Karin Kammerling: Hej Alexander Jag tror inte att svensk simning har varit tillräckligt bra på att ta hand om de talanger man haft på herrsidan. En annan faktor tror jag är att man inte tränat tillräckligt mycket.

17:12, 31 July 2013

Torbjörn S: Svenskarna har simmat över förväntan på många håll - hur mycket betyder starten med guld av Sarah S för att dra med sig de övriga?

Anna-Karin Kammerling: Hej Torbjörn Det känns "klyschigt" att när man säger att det är oerhört viktigt med en bra start på ett mästerskap men det ligger mycket i det. Efter Sarahs guld har nu den svenska truppen fortsatt med riktigt bra resultat.

17:14, 31 July 2013

Torsten G: För några år sedan var det mycket tal om hajdräkterna, som sedan förbjöds. Var ligger den tekniska utvecklingen i dag? Kort och gott - vad finns det kvar att utveckla för att vinna hundradelar? Är det numera bara fysiskt som man kan utvecklas och inte genom material?

Anna-Karin Kammerling: Hej Torsten Nu har man tydliga regler vad som är tillåtet när det gäller dräkterna så inom den närmsta tiden kommer det inte ske någon större utveckling av materialet. Däremot så fortsätter simmarna att slå nya rekord vilket troligtvis beror på fysiskt utveckling men oxå kunskap gällande träning.

17:18, 31 July 2013

Jonas: Vem i svensk simning har haft den största naturliga TALANGEN?

Anna-Karin Kammerling: Det finns många som har talang men inte så många som har övriga egenskaper för att lyckas fullt ut, ex träningsvilja tävlingsnerver osv. Therese Alshammar tycker jag är en person med en grym naturlig talang och som oxå förvaltat den på bästa sätt.

17:21, 31 July 2013

Louise W: Varför har Sverige så svårt att få fram långdistanssimmare?

Anna-Karin Kammerling: Hej Louise Jag tror att Sverige haft svårt att få fram långdistanssimmare på grund av att det är för få som är villiga att lägga ner all den träning som behövs för att lyckas på dom distanserna.

17:23, 31 July 2013

Sigrid: När ska man börja elitsatsa (ålder)?

Anna-Karin Kammerling: Hej Sigrid Tror det är bra att hålla på med fler idrotter när man är yngre. Jag var nästan 16 år när jag började elitsatsa. Runt 15/16 år är nog en bra ålder.

17:25, 31 July 2013

Anna-Karin Kammerling: Nu förbereder vi oss på kvällens finalpass och hoppas på fler bra simningar och medaljer från de svenska simmarna. Tack för mig!

17:27, 31 July 2013

Mikael Widerberg: Då tackar vi för alla frågor, och så tackar vi Anna-Karin. Hörs igen vid 18:00-tiden, då finalpasset drar igång.

17:35, 31 July 2013

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista