Foto: Scanpix.
hockeyallsvenskan

Klart: Timrå undviker konkurs

Sundsvalls tingsrätt godkände på onsdagen ishockeyallsvenska Timrås rekonstruktion och ackord och därmed undviker klubben konkurs.

"Det är tillfredsställande när man har möjlighet att säkra fortlevnaden av organisationer som är viktiga för så många människor i en hel region", säger Mats Emthén, rekonstruktionsansvarig, i ett pressmeddelande.

I slutet av april lämnade föreningen, som då hade skulder på 80 miljoner kronor, in sin ansökan om rekonstruktion. Ackordförslaget röstades igenom efter att Timrå fått klartecken från tillräckligt många fordringsägare för att skriva av minst 75 procent av beloppet. Man har nu fått ned skulderna från 80 till 40 miljoner kronor.

"Vi måste också komma ihåg att det ligger ett betydande arbete framför oss. Vi måste se till att ekonomin långsiktigt är sund och stabil", säger Timrås styrelseordförande Tommy Andersson.

TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".